Nieuws

Opvang van Oekraïners in Nederland | 29 maart 2022
Als gevolg van de Russische invasie en de oorlog in Oekraïne komen naar verwachting op korte termijn tienduizenden vluchtelingen uit Oekraïne naar ons land.
Besluit- en vertrekmoratorium voor Oekraïne ingesteld | 02 maart 2022
De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft een besluit- en vertrekmoratorium ingesteld voor asielzoekers uit Oekraïne. In verband met de Russische inval op 24 februari is bovendien de aanwijzing van Oekraïne als veilig land van herkomst opgeschort.
Besluit- en vertrekmoratorium Afghanistan verlengd | 25 februari 2022
Staatssecretaris Van der Burg heeft bekendgemaakt dat hij het besluit- en vertrekmoratorium Afghanistan met een half jaar zal verlengen.
Uitstel van vertrek voor amv's zonder terugkeerbesluit | 11 januari 2022
De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft de Tweede Kamer op 20 december 2021 in een brief laten weten dat zij een vorm van uitstel van vertrek wil gaan verlenen aan alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) van wie de asielaanvraag is afgewezen, maar waarbij nog onderzocht wordt of er adequate opvang voor betrokkene aanwezig is in het land van herkomst.
NGO's reageren op Coalitieakkoord inzake LVV's | 21 december 2021
De ngo’s die betrokken zijn bij de uitvoering van de pilot Landelijke Vreemdelingen Voorziening op vijf locaties in ons land hebben in een brief aan de Tweede Kamer gereageerd op het coalitieakkoord.
Nunë en Davit mogen in Groningen blijven | 05 oktober 2021
Naar aanleiding van de behandeling van het beroep bij de Rechtbank Groningen op 30 september 2021 heeft de IND bevestigd dat het gezin van Nunë en Davit alsnog een verblijfsvergunning krijgt.
'Groningen staat om Nunë en Davit heen' | 28 september 2021
Burgemeester Koen Schuiling van Groningen was één van de sprekers op een protestmanifestatie op de Grote Markt op 23 september jl. voor Nunë en Davit, twee in Groningen geboren kinderen die werden bedreigd met uitzetting naar Armenië.
Staatssecretaris besluit tot verlenging van de LVV-pilots | 09 juli 2021
Staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid heeft besloten de pilot Landelijke Vreemdelingen Voorzieningen met drie maanden te verlengen tot 1 juli 2022.
Toch paspoort voor alle pardonners | 08 juli 2021
Op de valreep van het Kamerreces heeft staatssecretaris Broekers-Knol besloten toch alle plm. 8.500 houders van een Ranov-vergunning ('pardonners') toe te staan te naturaliseren.
Derde Kamermotie voor naturalisatie van pardonners aangenomen | 08 juni 2021
Op 3 juni 2021 is voor de derde keer een motie aangenomen waarin de Kamer zich uitspreekt voor het laten naturaliseren van alle houders van een Ranov-vergunning ('generaal pardon') uit 2007.